3 havo-scholier neemt deel aan NK beachvolleybal

Onze 14-jarige 3 havo-leerling Tess Spaansen uit Langedijk is een groot volleybaltalent.  Het afgelopen weekend nam Tess deel aan het NK beachvolleybal in Scheveningen. Aan dit NK deden 32 teams mee, een team bestaat uit 2 personen. Het team van Tess was op zaterdag succesvol, maar helaas werkten de weergoden op zondag niet mee, het toernooi moest worden afgelast.
Tess is al jong met volleyballen begonnen. Eigenlijk moest je 6 zijn om te mogen beginnen, maar de trainer van volleybalvereniging Relay in Langedijk zag haar talent toen ze als 5-jarige meeging met de trainingen van haar zus en daarbij als ballenmeisje werd ingezet.
Sinds dit seizoen speelt Tess bij de grote volleybalvereniging Dinto in Warmenhuizen. Hier kan Tess zich verder ontwikkelen bij een trainer die op olympisch niveau heeft gevolleybald.  Tess neemt deel aan een dubbele competitie, die van haar leeftijdscategorie en van de dames. Dat maakt dat Tess naast 2 wedstrijden wekelijks 12 a 13 uur traint. Het is dan ook een bewuste keuze geweest om na de brugperiode havo/vwo te kiezen voor een havo-opleiding.
Met zoveel talent is het niet verrassend dat Tess inmiddels gescout is voor het RTC (Regionaal Training Centrum). Vanuit het RTC kan ze op termijn wellicht doorstromen naar Jong Oranje. Het is Tess haar grote wens om later in de eredivisie te kunnen volleyballen, of misschien wel in Italië of Turkije.  Tess meldt een lichte voorkeur voor Italië te hebben vanwege het lekkere eten!

We gaan in de toekomst vast nog veel van Tess horen. Als het aan Tess ligt dan zal ze vooral in actie komen bij beachvolleybal, omdat je daarvoor een complete volleyballer moet zijn en beachvolleybal dynamischer is dan zaalvolleybal.