Vwo Challenge Day 2022

Afgelopen dinsdag 20 december vond de vwo Challenge Day voor de vierde keer plaats. Dit keer stond de dag in het teken van ‘duurzaamheid’.

Vwo-leerlingen uit de bovenbouw begeleidden de vwo-leerlingen uit v1s, v1t en v2s bij wiskundige puzzels en bij debatteren.

’s Ochtends startte de dag met de Olympiade van wiskunde. De leerlingen uit v4 hadden een selectie gemaakt van wiskundesommen die de onderbouwleerlingen moesten oplossen. De brugklasleerlingen en de leerlingen uit v2s hadden dezelfde sommen maar het winnende team kwam uit v1s! Het meidenteam uit v1s, Vesper, Cassidy en Elin de Bruijne waren op afstand de echte winnaars.

De middag stond in het teken van debatteren. V5 had stellingen voorbereid in het kader van duurzaamheid, zoals: iedere leerling zou op school insecten moeten leren eten. Zij hielpen de onderbouwleerlingen met informatie opzoeken over de stellingen, gaven feedback, waren juryleden en tijdbewakers. Tijdens het einddebat gingen v1s en v2s met elkaar de verbale strijd aan voor de wisselbokaal. Ruben Bijman uit V2s was uiteindelijk de beste debater met zijn humor, rust en creativiteit.

Na het einddebat kregen de leerlingen uit v1 en v2s ook nog een rondleiding door ons duurzame schoolgebouw. Bouwdeskundigen, die vanaf het eerste ontwerp betrokken zijn bij het realiseren van dit gebouw, lieten de leerlingen diverse installaties zien en ze beantwoordden vragen over de energieregulatie.

Kortom, een geslaagde dag waar we veel talenten van onze leerlingen hebben gezien!