Excursie literatuurmuseum

Woensdag 6 juli stond voor de brugklassen havo/vwo een bezoek aan het Literatuurmuseum in Den Haag op het programma. In Den Haag gingen de leerlingen ook buiten oude en nieuwe gebouwen tekenen en laveren over de boulevard van Scheveningen. In het museum gingen de leerlingen in groepjes begeleid door enthousiaste medewerkers op avontuur in verschillende grotten met interactieve opdrachten. Uiteindelijk werd een eigen digitaal verhaalfiguur ontworpen.
Daarna kregen de leerlingen uitleg over het doel en de functie van illustraties in boeken en werden ze met opdrachten op onderzoek uitgestuurd door het museum. Buiten het museum kregen de leerlingen een tekenopdracht:  schets een oud en een nieuw gebouw en let op de verschillen in bouw. De meeste leerlingen deden dit vanaf een heerlijk grote bank op het plein naast het Centraal Station waar ook de fonteinvloer zorgde voor de nodige waterpret.
Na deze educatieve ochtend werden we bij de boulevard van Scheveningen afgezet, alwaar de leerlingen nog een kleine foto opdracht kregen: maak verschillende foto’s door gebruik te maken van perspectieven, zoals het kikvorsperspectief. Wij hebben hele mooie creaties gezien! Als afsluiting ontvingen de leerlingen nog een heerlijk Italiaans ijsje.
Al met al een heerlijke zonnige, leerzame en gezellige dag!