Excursie Tata Steel

Afgelopen week is een aantal leerlingen van het tweede leerjaar vmbo-bb/kb en -kb/tl naar Tata Steel op excursie geweest. Eenmaal bij Tata Steel werden de leerlingen in het prachtige Dudok Centrum ontvangen. Eerst kregen ze heerlijk wat drinken en vervolgens was er een presentatie. Hierna werden de leerlingen in groepen verdeeld over de onderdelen. Ze kregen uitleg over drones, mochten VR-brillen op en werden uitgedaagd om een katapult te maken die telkens een propje op de goede plek zou schieten.
Vervolgens stapten we in een bus voor een “Tour du Tata”. De oeh’s en wooow’s waren niet van de lucht en aan alle kanten werd geroepen: “mevrouw kijk! kijk!”. En terecht: wat ontzettend indrukwekkend! We mochten ook nog de fabriek in. We keken bij de gieterij en zagen een plaat net gegoten staal onder ons doorgaan. Alhoewel… diegenen die durfden te blijven staan zagen dat, want jemig… wat een hitte! Ik dacht dat mijn helm op mijn hoofd vast zou smelten en een leerling gaf aan dat hij dacht dat zijn wenkbrauwen weg waren gebrand (wat hij heel vet vond).
Vanuit Tata kregen we meermaals complimenten over de keurige, gezellige leerlingen en we kregen ook nog een multifunctioneel cadeautje mee, waarmee op school al meerdere stoelen en tafels gerepareerd zijn.
Leerlingen blij, juf trots, collega’s blij, Tata Steel en buschauffeur tevreden, kortom: een geslaagde dag!