Hugo Renses wint de Huygens Businessklas Challenge

Met een startkapitaal van € 5,- begonnen de leerlingen van de businessklas aan een challenge van 6 weken. De leerlingen gingen voortvarend aan de slag met wat ze de afgelopen periode hebben geleerd over ondernemen:  van een handeltje in opgeknapte spullen op Marktplaats; het verkopen van huisgemaakte desserts; het doen van klussen in de tuin; wassen van auto’s en ook het bedrijf van Hugo in barbecuepakketten.
Op de vraag aan Hugo hoe hij zo succesvol kon zijn vertelde hij dat hij een plan had gemaakt om klein te starten, en eerst een groter startkapitaal te verdienen met grasmaaien en andere klussen in de tuin. Toen het weer beter werd dacht ik: ‘Wat doen mensen graag met dit mooie weer? Barbecueën natuurlijk, ik heb daarom een folder laten ontwerpen en ben deze gaan verspreiden. Via de mail konden de mensen bestellen en dat gebeurde gelukkig ook. Belangrijk is dat je de bestellingen goed regelt en niets vergeet.’
Met het geld wat hij heeft verdiend is hij alweer aan het kijken naar een nieuw project, maar voorlopig hopen we nog even op mooi barbecueweer!