Businessklas

Ben jij altijd op zoek naar een uitdaging, wil je later een eigen bedrijf beginnen of een leidinggevende functie? Dan is de businessklas wat voor jou!

Op het Huygens College krijg je in de businessklas  de kans om te ontdekken wat je talenten als ondernemer zijn en ook kom je erachter wat je zoal kan bereiken als ondernemer.

In de onderbouw krijg je vooral informatie over wat ondernemen nou eigenlijk is, je gaat ontdekken wie je bent en wat je kan bereiken. Je gaat met verschillende projecten aan de slag. Aan het eind van de onderbouw  ontvang je een certificaat met informatie over wat je allemaal hebt geleerd. Ook sluit je de lessen in de onderbouw ieder schooljaar af met een presentatie aan je ouder(s)/verzorger(s), broers, zussen en/of vrienden zodat je kan laten zien wat je allemaal hebt geleerd.

Vanaf de vierde klas is er meer aandacht voor bedrijfseconomische vaardigheden,
die je bij ondernemen nodig hebt. In de bovenbouw kan je het internationaal erkende EBCL-diploma behalen, dat een aanbeveling is voor internationale bedrijven en toegang geeft tot bijvoorbeeld een microkrediet voor jouw eigen bedrijf. EBCL staat voor European Business Competence Licence. De naam zegt het al, leerlingen zijn na het behalen van dit diploma vaardig om een eigen bedrijf te leiden. Het EBCL-diploma bestaat uit 3 afzonderlijke onderdelen,
waar ook afzonderlijk examen voor wordt gedaan.

Leerlingen die ervoor kiezen om deel te nemen aan de businessklas krijgen gedurende het gehele schooljaar bovenop het reguliere lesrooster twee extra lesuren  in de businessklas.

De businessklas kan worden gevolgd door leerlingen van de locatie Bergmolen (vwo, havo en vmbo-tl).  Je hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen om aan de businessklas deel te mogen nemen, wel verwachten we dat je gemotiveerd bent en geïnteresseerd bent in business.

Aan deelname aan de businessklas zijn kosten verbonden. Voor de onderbouw (leerjaren 1 t/m 3) is dit € 50,00 per schooljaar.  Leerlingen die opgaan voor de officiële examens betalen ongeveer € 125,00 per examen (maximaal 3).

Wanneer een leerling in de bovenbouw wegens omstandigheden het programma vroegtijdig beëindigd, kan er naar rato geld geretourneerd worden.

Gemiddeld worden er in de bovenbouw  twee EBCL-diploma’s behaald.

Mocht je nog een vraag hebben, neem gerust contact op met de coördinator van de businessklas dhr. M. van Ammers .

Bekijk ook de uitgebreide informatie in onze folder.
Aanmelden voor de businessklas kan tijdens de inschrijfavonden in maart. Na de inschrijfavonden kan het aanmeldformulier gestuurd worden naar info@huygens.nl.
De toelating tot de businessklas is na de inschrijfavond afhankelijk van de ruimte in de businessklas.

 

 

 

 

   

 

 

Huygens College Heerhugowaard

Bergmolen 13: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Bergmolen 13
1703 NX  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl