Cultuurklas

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 beginnen we met een nieuwe activiteit: de cultuurklas!

Wat is de cultuurklas?

Ben jij graag creatief bezig, hou je wel van dingen bedenken en uitvoeren? Doe dan volgend jaar mee met onze nieuwe activiteit: de cultuurklas!

In de cultuurklas ga je wekelijks aan de slag met activiteiten op het gebied van handvaardigheid, tekenen en drama/muziek. De cultuurklas volg je wekelijks 2 lesuren gedurende een groot deel van het schooljaar. Deze lesuren komen bovenop je gewone lesrooster.

We organiseren de activiteiten rondom een onderwerp of thema uit de kunstgeschiedenis. Denk hierbij aan het bespelen van muziekinstrumenten of het uitvoeren van designopdrachten, grote tekenprojecten en theaterproducties. We werken naar een eindproject waarin ieder zijn/haar talent kan laten zien.   

                               

Voor wie is de cultuurklas?

De cultuurklas kan worden gevolgd door leerlingen van de eerste klassen van de locatie Bergmolen. Er is geen toelatingstest. Natuurlijk moet je wel gemotiveerd zijn en interesse hebben in cultuur. 

Bij de deelname aan de cultuurklas is een aanvullende bijdrage vereist. Dit is nodig om het benodigde materiaal en de eventuele excursies/masterclasses te kunnen bekostigen. De kosten hiervoor zijn € 50,00 per schooljaar.

Inschrijven

Aanmelden voor de cultuurklas kan tijdens de inschrijfavonden in maart.
Na de inschrijfavonden kan het aanmeldformulier gestuurd worden naar info@huygens.nl.
De toelating tot de cultuurklas is na de inschrijfavonden afhankelijk van de ruimte in de cultuurklas.

Mocht je nog een vraag hebben, neem dan gerust contact op met de coördinator van de cultuurklas: mw. F. Klos, klos.f@huygens.nl.

                           

 

 

Huygens College Heerhugowaard

Bergmolen 13: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Bergmolen 13
1703 NX  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl