Buitenlandse reizen

Dagreizen
We vinden het belangrijk dat je het geleerde in de les ook oefent in de praktijk. Daarom organiseren we in de hogere leerjaren dagreizen naar een buitenlandse stad zoals Münster, Lille, Keulen en Brussel. We laten je zelfstandig opdrachten uitvoeren waarbij je de Franse of Duitse taal kunt oefenen. In Brussel bezoeken we o.a. het Europees Parlement.

Meerdaagse excursies
In de voorexamenklassen kan je deelnemen aan een buitenlandse, meerdaagse reis.  Elk jaar wordt bepaald waar de reizen naar toe gaan. De afgelopen jaren gingen de reizen naar Praag voor leerlingen 3 vmbo, naar Bristol voor 4 havo en naar Berlijn voor 5 vwo. Onze leerlingen bewaren goede herinneringen aan deze gezellige reizen die in het teken staan van cultuur, taal, sport en geschiedenis.

Ravensbrück

Jaarlijks bezoekt een aantal leerlingen van het Huygens College het voormalig vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück. Ook leerlingen van het Trinitas College en het Clusius nemen deel aan deze reis. De leerlingen worden begeleid door docenten van genoemde scholen en door leden van het Comité Vrouwen van Ravensbrück. Dit alles vindt plaats in goed overleg met het 4 en 5 mei Comité Heerhugowaard, mede-inititatiefnemer van deze jongerenreizen.
Doel van de reis is om jongeren te waarschuwen voor de verschrikkingen van oorlog en vervolging, en hen te laten zien waar het kweken van haat toe leidt.

Skireis

Al dertig jaar lang wordt er door een groep enthousiaste (oud) medewerkers van de school een skireis voor leerlingen georganiseerd. Deze vindt plaats in de voorjaarsvakantie. Het betreft een particulier initiatief dat niet onder verantwoordelijkheid van school valt.

Voor meer info: www.sneeuwvlokje.info.