Maatwerkuren

Niet alle leerlingen zijn hetzelfde! De een gaat snel door de lesstof heen, de ander heeft wat meer tijd nodig, of een beetje extra hulp. Het Huygens College heeft daarom een maatwerkuur ingeroosterd.

In het begin van het schooljaar volgen leerlingen verplicht maatwerkuren. Op een later moment kunnen ze zich op vrijwillige basis inschrijven. Niet elke leerling heeft elke dag een maatwerkuur, dit kan verschillen per leerling. De leerlingen zien in Magister terug of ze zijn ingeroosterd voor een maatwerkuur.

Leerlingen kunnen extra hulp krijgen voor een vak dat ze moeilijk vinden. Ze kiezen dan voor extra ondersteuning voor vakken die ze lastig vinden. Dat is hun eigen verantwoordelijkheid maar uiteraard volgt de mentor dit wel. Als de resultaten achterblijven kunnen maatwerkuren verplicht worden gesteld.

Leerlingen die meer uitgedaagd willen worden, kunnen deelnemen aan o.a. lessen filosofie, yoga, kickboksen of muziek. Alle brugklasleerlingen krijgen een training ICT-vaardigheden tijdens het maatwerkuur.

De maatwerkuren gebruiken we om leerlingen te ondersteunen bij het wegwerken van achterstanden en wij zien er ook een kans in om ons onderwijs verder te ontwikkelen doordat we tijdens deze uren veel meer rekening kunnen houden met de verschillen tussen leerlingen. Het bieden van kansen is een kernwaarde van onze school.