Bovenbouwleerlingen havo/vwo geef je op voor Model United Nations!

30-11-2017

Het Huygens College doet ook dit jaar weer mee aan twee Model United Nations conferenties; de eerste van 9 tot 11 maart in Den Haag (Hagamun) en de tweede in Alkmaar van 8 tot 10 juni (Imuna). Bij de MUN in Den Haag verblijven we in gastgezinnen.

Model United Nations is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van havo/vwo. Tijdens de conferenties speel je samen met andere leerlingen uit binnen- en buitenland de Verenigde Naties na. Je verdiept je in internationale politieke kwesties en vergadert en onderhandelt als afgevaardigde van een je toegewezen land over mogelijke oplossingen. De ‘resoluties’ (besluiten) die dat oplevert, worden aan het slot van de conferentie in stemming gebracht. Bij MUN is de voertaal Engels. MUN is een uitstekende manier om je Engels en debatvaardigheden te verbeteren. Ervaring is niet nodig, motivatie wel.

De eigen bijdrage voor de twee conferenties bedraagt 100 euro en daarvoor krijg je twee keer drie voorbereidingsbijeenkomsten op school en twee leerzame en gezellige weekenden samen met andere leerlingen uit binnen- en buitenland. Lijkt het je leuk om mee te doen, geef je dan voor 6 december op bij Daan de Lange (langede@huygens.nl) of bij Marieke Ravesloot (ravesloot.m@huygens.nl).

 

 

Huygens College Heerhugowaard

Bergmolen 13: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Bergmolen 13
1703 NX  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl