Indrukwekkende les

10-07-2018

De eerste klassen van de locatie Umbriëllaan ontvingen gisteren in de les Nicolette, moeder van overleden dochter Daniëlle.
Samen met huisvriend Tom is ze voor het tweede jaar op onze locatie om haar verhaal te doen over haar dochter, en leerlingen te wijzen op de gevaren van XTC/gebruik van drugs.

Daniëlle is twee jaar geleden overleden na het gebruik van XTC. De opeenstapeling van gebeurtenissen waarna haar dochter werd opgenomen,  het weekend op de intensive care, tot aan het bericht dat artsen niets meer konden doen, hebben een vreselijke impact op naaste familie en vrienden.

Nicolette onderneemt stappen en besluit op scholen haar verhaal te doen. Zelf is ze ambulant begeleider en weet ze op professionele wijze de gevaren van drugs uit te leggen. Zowel de lichamelijke gevaren, maatschappelijke impact en ook de milieugevaren komen aan de orde.

De klassen waren een en al oor en luisterden aandachtig; ze kwamen met vragen, opmerkingen en er viel soms een traantje. Het verhaal en de bewustwording van de gevaren van drugs hebben hopelijk hun werk gedaan!

Wij danken Nicolette en Tom voor het verzorgen van deze dag op onze locatie en wensen haar heel veel succes.

 

Huygens College Heerhugowaard

Bergmolen 13: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Bergmolen 13
1703 NX  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl