Koken goed doel Team Danielle

08-03-2019

Afgelopen woensdag was het dan zover. Het project koken voor het goede doel aan de Umbriëllaan door leerlingen HBR en E&O.

In de aula werden de tafels voor 26 gasten ingedekt en gezellig aangekleed.
In de keuken werd intussen hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het driegangen menu. Een gevarieerd menu, met veel kleur en mooie opmaak.

Vooraf was er door de leerlingen van E&O geflyerd, gezorgd voor gesponsorde presentjes die gasten na afloop meekregen. Leerlingen met het keuzevak Traiteur hadden tevens een presentje gemaakt in de vorm van koekjes.
Kortom; allerlei opdrachten die verwerkt zijn binnen het lesprogramma van beide profielen kwamen aan hiermee aan bod.

De gasten werden vriendelijk ontvangen. Tussen de gangen door gaven Nicolette en Tom van Stichting Team Danielle een indrukwekkend en informatieve presentatie over het overlijden van dochter Danielle, XTC en de gevaren van drugs.

In de keuken werd door betrokken collega’s van E&O en HBR samen met 4e jaars leerlingen hard gewerkt aan de gerechten, maar niet te vergeten in de spoelkeuken was er een echt team van collega’s en leerlingen!
De bediening was in goede handen van HBR-leerlingen die met deze taak weer flink wat ervaring hebben mogen opdoen.

De samenwerking tussen betrokken collega’s en leerlingen was duidelijk te merken. Fantastisch om dit samen te kunnen realiseren binnen onze school en klaar te staan voor een goed doel als deze.

Stichting Team Danielle mogen we in juli tijdens de projectdagen weer verwelkomen om op beide locaties voor alle brugklassen (en tweedejaars leerlingen van de Umbriëllaan) een presentatie te verzorgen over de gevaren van drugs op zowel de gezondheid als maatschappelijk gebied.

Dank aan alle collega’s en leerlingen voor hun fantastische inzet. Mede door jullie hebben we een aanzienlijk bedrag kunnen inzamelen voor de Stichting!

 

 

Huygens College Heerhugowaard

Bergmolen 13: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Bergmolen 13
1703 NX  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl