Nieuwe naam en logo

12-07-2019

Vanaf augustus zal de locatie Bergmolen van het Huygens College verder gaan onder de naam locatie Middenweg.
Het nieuwe adres voor de nieuwbouw voor de afdelingen vwo, havo en vmbo-tl wordt Middenweg 68. Om deze reden was een naamswijziging noodzakelijk.
De naamswijziging vormde aanleiding om het huidige logo tegen het licht te houden. Besloten werd om een nieuw logo te ontwikkelen voor de beide locaties van de school, Middenweg en Umbriëllaan. Inmiddels is het nieuwe logo bekend en ook op de gevel van de nieuwbouw aangebracht.  De driehoeken in het nieuwe logo verwijzen naar de diverse afdelingen van de school en naar vader Constantijn en zoon Christiaan Huygens. Deze zeventiende-eeuwse wetenschappers verrichtten baanbrekend werk op het gebied van de wis- en natuurkunde. Daarnaast stonden ze voor een brede opleiding waarbij ook sport en kunsten werden beoefend. Waarden die ook door het Huygens College worden uitgedragen.

De bouw van de nieuwe locatie die in februari 2018 van start ging, is goed verlopen. Op 7 juni heeft het Friese bedrijf Bouwgroep Dijkstra en Draisma de school opgeleverd.  Deze weken worden de afrondende werkzaamheden uitgevoerd en zal de schoolinventaris worden verhuisd. Op dinsdag 27 augustus zal er voor het eerst les gegeven worden in het nieuwe gebouw. 

 

 

Huygens College Heerhugowaard

Middenweg 68: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Postbus 220
1700 AE  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl