Praagreis

11-07-2018

De leerlingen van vmbo leerjaar 3 keken er al weken naar uit: de werkweek naar Praag. Dat we lang in de bus zouden zitten was bekend. Maar na 13 uur 'bussen' konden we dan toch voet op Tsjechische bodem zetten. Na een korte kennismaking met het hotel vertrokken we met de metro naar de stad voor een eetmoment. Pizzeria's draaiden goede zaken die avond, net als de hamburgerketens!
Uitgeteld knipten leerlingen tegen middernacht hun kamerlicht uit.
Dinsdag stond een bezoek aan Theresienstadt op het programma. Het voormalig doorgangskamp en tevens gevangenis van de nazi's maakte indruk. De uitleg van de Nederlandstalige gidsen verduidelijkten veel.
's Middags hadden leerlingen een vrij moment in Praag. Inmiddels was het gaan regenen en dat deed het ook toen we aan de fietstocht langs Praags bezienswaardigheden begonnen. Toen de laatste op de fiets zat knapte het weer op gelukkig! Karelsbrug, Jan Husmonument, de Joodse wijk, Kampa eiland waren de moeite waard om een blokje voor om te fietsen!
Donderdagavond zullen we afscheid nemen van deze prachtige stad. Maar eerst nog een leuk programma met onder andere raften, een boottocht op de Moldau en een graffitiworkshop. 

 

Huygens College Heerhugowaard

Bergmolen 13: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Bergmolen 13
1703 NX  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl