Schaatsen voor “Het vergeten Kind”

Op woensdag 21 december zijn we met alle eerstejaars leerlingen van de Umbriëllaan naar schaatsbaan De Meent gegaan om geld op te halen voor het goede doel.

Blaren werden genegeerd, dikke knieën van het vallen ook. Pijn in de enkel, geen schaatservaring, maar toch schaatsen huren! Stapje voor stapje over de schaatsbaan, telkens weer even met een ander schaatsen, en maar blijven lachen met rode konen.

Weer anderen gingen lopen om de baan heen om sponsorgeld binnen te halen. Helemaal niet gezellig natuurlijk, maar ze deden het! Ze bleven lopen, ronde na ronde, terwijl anderen voorbij raceten. De hulpouders stonden in de kou het hele uur telkens weer klaar om stempels te zetten en te motiveren.

De leerlingen moedigden elkaar aan, hielden de handen vast, trokken elkaar weer omhoog, hielpen elkaar weer de schaatsbaan op en troostten wanneer er pijn was. Tussendoor kreeg iedereen een heerlijke wafel met slagroom, met rode konen, witte neusjes en gelukzalige glimlachen als gevolg. Plaatje compleet!