Werken bij

Op het Huygens College speelt samenwerken een belangrijke rol. Niet alleen de samenwerking tussen personeel en leerlingen, maar ook de samenwerking tussen personeelsleden onderling.  Startende docenten worden door een collega in de sectie vakinhoudelijk goed begeleid. Daarnaast is er een docentenbegeleider die nieuwe collega’s ondersteunt bij hun ontwikkeling in de rol van docent.

Het Huygens College vormt een leergemeenschap waar persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. De school kent daarom een actief scholingsbeleid. Er zijn studiedagen voor het voltallige personeel en daarnaast worden individuele scholingstrajecten aangemoedigd en gefaciliteerd.

Het Huygens College is een kleinschalige organisatie. De school kent 4 afdelingsteams: vwo/havo bovenbouw, vwo/havo onderbouw, vmbo-tl en vmbo-kb/-bb. De docenten in een team werken onder leiding van een afdelingsleider aan het pedagogische-didactische klimaat van hun afdeling.

Een korte beschrijving van de school is te vinden op Huygens in ’t kort.

Bestuur

Het Huygens College is onderdeel van SOVON (Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland-Noord). De SOVON omvat acht scholen voor openbaar voortgezet onderwijs in de kop van Noord Holland (zie ook www.sovon.nu). Benoemingen vinden plaats in een aanstelling bij deze stichting.

 

 

Huygens College Heerhugowaard

Bergmolen 13: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Bergmolen 13
1703 NX  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl