Technologie & Toepassing – project Tiny House

Op maandag 18 maart hebben de leerlingen die het vak Technologie & Toepassing (T&T) volgen, het project Tiny House afgerond. De opdracht was: ontwerp een modulair systeem van geprefabriceerde elementen waarmee een gebruiker het casco van een Tiny House kan bouwen dat helemaal voldoet aan zijn individuele wensen en ideeën. In dit project was het een voorwaarde dat SketchUp en de lasercutter werden gebruikt.

De leerlingen T&T zijn eerst op bezoek geweest in Alkmaar, waar 5 Tiny Houses staan. Zij mochten hier ook in een huis kijken. De bewoner heeft verteld over hoe zij daar wonen, gebruik maken van zonne-energie, regenwater, etc. Daarna zijn de leerlingen onderzoek gaan doen naar milieuvriendelijk bouwmateriaal en naar een plek waar er in de gemeente Tiny Houses geplaatst zouden kunnen worden. De leerlingen hebben 3D tekeningen gemaakt in Sketch up en maquettes gebouwd met behulp van de lasersnijder.

De ideeën, bevindingen en ontwerpen werden gepresenteerd aan Nils Langedijk, wethouder Wonen & Mobiliteit van onze gemeente Dijk en Waard. Hij heeft de opdracht komende jaren 10.000 woningen te realiseren in de gemeente.
Nils was onder de indruk van de bevindingen van de leerlingen en van de verschillende manieren van aanpak tot het eindresultaat. Wie weet of hij in de toekomst gebruik kan maken van de ideeën die de leerlingen hem hebben laten zien.