Scienceklas 2e leerjaar

Van november t/m februari volgden leerlingen van het tweede leerjaar lessen in de scienceklas. De begeleidende docenten hebben echt genoten van het enthousiasme van deze leerlingen. Ze hebben niet alleen elke scienceles met plezier heel hard gewerkt, maar ook hun bijdrage geleverd aan Huygens Experience en de open dagen. Als volwaardige collega’s gaven zij elke keer opnieuw weer uitleg over alles dat gepresenteerd werd.

De leerlingen hebben ook een mooie presentatie gegeven aan de eerstejaars leerlingen scienceklas die recent begonnen zijn met de lessen.  Ze hebben in de presentatie de eerstejaars leerlingen warm gemaakt voor het isoleren van hun eigen DNA, hoe je verschillende pigmenten uit 1 boomblad kan halen en ook verteld over de les waarin ze de eigenschappen (weefstructuur, waterdoorlaatbaarheid en brandbaarheid) van allerlei stoffen onderzochten. Ook de mytbusterlessen vonden zowel bij leerlingen als docenten superleuk. Tijdens deze lessen testen ze bestaande mythes om ze te ontkrachten of te bevestigen. Ze weten nu dus zeker dat je kan uitglijden over een bananenschil, hoeveel lagen Duct-tape er nodig zijn als je er een brug van wil maken en dat een boterham met pindakaas niet altijd op de besmeerde kant terechtkomt (Kan namelijk ook met de besmeerde kant tegen het raam van een onderliggend lokaal aan vast komen te zitten ????).

De eerstejaars zijn al gestart met de egg drop challenge, hebben expeditie Moendoes gespeeld en spaghettibruggen gebouwd. Er staat ze nog veel meer te wachten, daar zullen we later nog over berichten.