Huygensdagen

Vier keer per jaar organiseert het Huygens College de zogeheten Huygensdagen. Tijdens deze dagen wordt een deel van de reguliere lessen vervangen door speciale activiteiten. Deze activiteiten kunnen bestaan uit gastlessen, projecten, excursies en verdiepingslessen.

De Huygensdagen geven ons de mogelijkheid om je op een andere manier kennis te laten maken met de lesstof. We merken dat deze daardoor beter wordt begrepen en onthouden. Ook kan dieper op de lesstof worden ingegaan. De projecten zijn soms vakoverstijgend, dat wil zeggen dat verschillende vakken in de projecten aan bod komen. Je leert hierdoor de samenhang tussen de vakken te zien. Naast het opdoen van kennis wordt je tijdens de Huygensdagen vaardigheden als samenwerken en zelfstandig werken aangeleerd.

We organiseren ook workshops die bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Voorbeelden hiervan zijn de toneelvoorstelling Like Me over het gebruik van sociale media, voorlichting over verslavende middelen en een project over gedrag in het verkeer.

De kans is groot dat een docent je tijdens je schoolcarrière een keer opgeeft voor een wedstrijd. Wedstrijden stimuleren je om extra je best te doen, zorgen voor extra kennis en leert je om samen te werken. En niet te vergeten, ze zijn vooral leuk om te doen! Voorbeelden van wedstrijden zijn: Skills Talents voor praktijkvakken vmbo, de debatwedstrijd Meet the boss en Vwo challenge day voor vwo-leerlingen.

De kosten van de activiteiten tijdens de Huygensdagen worden betaald uit de ouderbijdrage.

Een aantal voorbeelden van excursies en projecten:

Excursies: gemeente museum Alkmaar, Stedelijk museum Amsterdam, Nederlandsche Bank, Stadsschouwburg Amsterdam, Apenheul, Tata Steel, Tweede Kamer, Westfriese Omringdijk.

Projecten: Tell sell (Engels), gezonde levensstijl, cello spelen, natuur- en milieueducatie,  Lola rennt (Duits), bruggen bouwen, poëzieproject, project Verdacht, statistiek.