Huygensdagen

Vier keer per jaar organiseren wij Huygensdagen. Tijdens deze dagen heb je een aantal projecten en activiteiten naast een deel van de reguliere lessen. De projecten zijn soms vakoverstijgend, dat wil zeggen dat verschillende vakken in het project aan bod komen, zoals bijvoorbeeld bij Huis van de toekomst voor de eerste klassen of het watersymposium voor de natuurprofielen in 5 havo. Ook zijn er activiteiten die bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling zoals de voorstelling Like Me over het gebruik van sociale media.       

De activiteiten voor de bovenbouw  vinden meestal buiten de Huygensdagen plaats, daar hierbij sprake is van vaststaande data, bijvoorbeeld omdat voor het vak CKV een voorstelling wordt bezocht.

Een aantal voorbeelden van activiteiten/projecten:
Excursies: gemeente museum Alkmaar, Stedelijk museum, Nederlandsche Bank, Stadsschouwburg Amsterdam, Apenheul, Tata Steel, Tweede Kamer, Boom Chicago.
Projecten: gezonde levensstijl, fittest, theatervoorstelling Like Me, Huis van de toekomst, energiesymposium; wiskundewandeling, vuurwerkvoorlichting, poëzie project, excursie West-Friese omringdijk. 

 

   

 

 

 

Huygens College Heerhugowaard

Middenweg 68: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Postbus 220
1700 AE  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl