Sporttoernooien op de locatie Umbriëllaan

In de Huygensweek werden mooie sporttoernooien georganiseerd voor de leerlingen van de Umbriëllaan. Hieronder een tweetal verslagen.

Kasteeltrefbaltoernooi
Voor dit toernooi konden we gelukkig gebruik maken van de zalen op de Middenweg. Leerjaar 2 van de Umbriëllaan beet zich vast in een fantastisch toernooi. De leerlingen bleven sportief, gezellig en lieten zelfs het docententeam winnen!
Winnaar waren de teams van klas kt2a in zowel de winnaarspoule als de verliezerpoule. Taart voor de gehele klas van mevrouw Mooijer!

Lijnbal/bouncebaltoernooi
Leerjaar 1 van de Umbriëllaan maakte er donderdag een sportieve dag van. Tussendoor werd namelijk nog gependeld van de Deimoshal naar de gymzaal op de Umbriëllaan.
Op school gingen de leerlingen de strijd aan met lijnbal, een soort volleybalvorm maar dan met gooien en vangen. Daar zaten heel veel talenten bij. Onmogelijke ballen werden toch nog vlak voor de grond te raken, gevangen.
Ook nu mochten leerlingen tegen de docenten spelen. Een keer waren meneer Minkema, mevrouw Muurlink, mevrouw Schneiders en mevrouw Tamis beter. Maar een keer werd ook net aan verloren!
In de Deimoshal was het spel bounceball uitgezet, ander woord is ook wel knotshockey.
Daar bleken de leerlingen sterker te zijn dan de docenten, twee maal verlies voor mevrouw Bult, meneer Sandstra, mevrouw Lanser, meneer Timermans en meneer Van der Burg.
Toernooiwinnaar werd klas kt1b. Ook voor dit team was er taart.