Spring naar content
logo

'Onze school, jouw toekomst!'

Businessklas

Wat is de businessklas?

Ben jij een ondernemend type die graag een uitdaging aangaat? Zie jij het wel zitten om later een eigen bedrijf te beginnen of leiding te geven in een bedrijf? Dan is de businessklas van het Huygens College vast iets voor jou!

In de businessklas krijg je de kans om te ontdekken wat ondernemen inhoudt. Je leert wat ondernemen is, je gaat onderzoeken waar je kwaliteiten liggen en hoe je met een goed idee geld kunt verdienen.

Als je deelneemt aan de businessklas krijg je, naast je normale lesprogramma, wekelijks twee uur extra les in business. De lessen worden op school gegeven door een docent (bedrijfs-)economie. Tot het programma van de businessklas hoort ook een of meerdere excursies.

Voor wie is de businessklas?

De businessklas kan met ingang van het schooljaar 2021-2022 worden gevolgd door  alle leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van beide locaties. (Let op: dit is anders dan vermeld in de informatieboekjes groep 8). Je hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen om aan de businessklas deel te mogen nemen. Uiteraard verwachten we wel dat je geïnteresseerd bent in business.

Aanmelden

U kunt uw kind opgeven voor de businessklas 1e leerjaar tijdens de aanmelding van uw kind voor het schooljaar 2021-2022.

Iedereen die aangemeld is voor eind april, is verzekerd van deelname. Aanmeldingen die later binnenkomen (uiterlijk 1 oktober) worden gehonoreerd als er voldoende ruimte is in de groep. Leerlingen kunnen eventueel op een wachtlijst geplaatst worden.

Voor de businessklas wordt een bijdrage van € 50,- gevraagd. Deze kosten moeten voor aanvang van de lessen betaald zijn. De lessen van de businessklas starten na de herfstvakantie en duren tot en met eind mei met een maximum van 25 bijeenkomsten.

Is de activiteit toch niet helemaal wat je er van verwacht?  Je kan tot 1 maand na de start van de activiteit na overleg met de docent, eventueel wisselen van activiteit. Als je voor 1 januari stopt met de activiteit, wordt een deel van de bijdrage teruggestort. Na deze datum vindt geen restitutie plaats.

Mocht je nog een vraag hebben, neem dan gerust contact op met de coördinator van de businessklas: dhr. R. van Zoolingen, zoolingen.r@huygens.nl .

Volg de businessklas op de school van jouw toekomst!