Businessklas

Ben jij altijd op zoek naar een uitdaging, wil je later een eigen bedrijf beginnen of een leidinggevende functie? Dan is de businessklas iets voor jou!

In de businessklas  krijg je de kans om te ontdekken wat je talenten als ondernemer zijn. Je leert wat ondernemen is, je gaat onderzoeken wie je bent en wat je kunt bereiken.

Leerlingen die ervoor kiezen om deel te nemen aan de businessklas krijgen gedurende het gehele schooljaar bovenop het reguliere lesrooster twee extra lesuren  in de businessklas.

De businessklas kan worden gevolgd door leerlingen uit de eerste en tweede klas van de locatie Bergmolen (vwo, havo en vmbo-tl).  Je hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen om aan de businessklas deel te mogen nemen, wel verwachten we dat je gemotiveerd bent en geïnteresseerd bent in business.

Aan deelname aan de businessklas zijn kosten verbonden. Voor leerjaar 1 en 2 is dit € 50,00 per schooljaar. 

Bij voldoende belangstelling zal in de bovenbouw (vanaf de 4e klas) het internationaal erkende diploma EBCL behaald kunnen worden. EBCL staat voor European Business Competence Licence. De naam zegt het al: leerlingen zijn na het behalen van dit diploma vaardig om een eigen bedrijf te leiden. Het EBCL-diploma bestaat uit 3 onderdelen waarvoor afzonderlijk examen kan worden gedaan. 

Alle informatie is binnenkort terug te lezen in onze folder.

Inschrijven

Aanmelden voor de businessklas 1e leerjaar kan tijdens de inschrijfavonden in maart.
Voor het 2e leerjaar schrijft u in juni digitaal in.
Na deze data kunt u het aanmeldformulier invullen en mailen naar info@huygens.nl. Deze aanmeldingen worden alleen gehonoreerd als er nog voldoende ruimte is in de businessklas.

Mocht je nog een vraag hebben, neem gerust contact op met de coördinator van de businessklas dhr. M. van Ammers.

 

 

 

   

 

 

Huygens College Heerhugowaard

Middenweg 68: vwo, havo, vmbo-tl, brugklassen vwo, havo/vwo, vmbo-tl/havo

 

Umbriëllaan 3: vmbo-kb, vmbo-bb,  brugklassen vmbo-kb/tl, vmbo-bb/kb

Contact

Postadres:
Postbus 220
1700 AE  Heerhugowaard
Telefoon: (072) 576 57 00 
E-mail: info@huygens.nl