Spring naar content
logo

'Onze school, jouw toekomst!'

Cultuurklas

Wat is de cultuurklas?

Ben jij graag creatief bezig, hou je van dingen bedenken en uitvoeren? Vind je het leuk om op het podium te staan en anderen te laten zien wat je hebt geleerd? Doe dan mee met onze cultuurklas!

In de cultuurklas ga je aan de slag met activiteiten op het gebied van expressie. Dit kan bestaan uit dansen, zingen, muziek maken, toneel spelen, ontwerpen, tekenen en beeldende vorming. Bij de activiteiten staat een thema centraal.  Denk hierbij aan designopdrachten, het maken van een theaterproductie of het uitvoeren van een musical. Je werkt met de groep aan een eindproject waarin ieder zijn/haar talent kan laten zien.

Als je deelneemt aan de cultuurklas krijg je, naast je normale lesprogramma, wekelijks twee uur extra les in culturele vakken. De lessen worden op school gegeven door de docenten drama, muziek, tekenen en handvaardigheid.

Voor wie is de cultuurklas?

De cultuurklas kan worden gevolgd door alle leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van beide locaties. De lessen worden gegeven op de locatie Middenweg. Er is geen toelatingstest. We verwachten natuurlijk wel dat je interesse hebt in en veel plezier beleeft aan zang, dans, toneel, tekenen en ontwerpen.

Aanmelden

U kunt uw kind opgeven voor de cultuurklas 1e leerjaar tijdens de digitale aanmelding van uw kind voor het schooljaar 2021-2022.

Iedereen die aangemeld is tijdens de aanmeldavonden, is verzekerd van deelname. Aanmeldingen die we hierna ontvangen, worden alleen gehonoreerd als er nog voldoende ruimte is in de cultuurklas.

Voor de cultuurklas wordt een bijdrage van € 60 gevraagd voor gastlessen, materialen en activiteiten. Deze kosten moeten voor aanvang van de lessen betaald zijn. De lessen van de cultuurklas starten na de herfstvakantie en duren het gehele schooljaar.

Mocht je nog een vraag hebben, neem dan gerust contact op met de coördinator van de cultuurklas: mw. K. Donkelaar, donkelaar.k@huygens.nl.

Volg de cultuurklas op de school van jouw toekomst!