Spring naar content
logo

'Onze school, jouw toekomst!'

Cultuurklas

Wat is de cultuurklas?

Ben jij graag creatief bezig, hou je van dingen bedenken en uitvoeren? Vind je het leuk om op het podium te staan en anderen te laten zien wat je hebt geleerd? Doe dan mee met onze cultuurklas!

In de cultuurklas ga je aan de slag met activiteiten op het gebied van expressie. Dit kan bestaan uit dansen, zingen, muziek maken, toneel spelen, ontwerpen, tekenen en beeldende vorming. Bij de activiteiten staat een thema centraal.  Denk hierbij aan designopdrachten, het maken van een theaterproductie of het uitvoeren van een musical. Je werkt met de groep aan een eindproject waarin ieder zijn/haar talent kan laten zien.

Als je deelneemt aan de cultuurklas krijg je, naast je normale lesprogramma, wekelijks twee uur extra les in culturele vakken. De lessen worden op school gegeven door de docenten drama, muziek, tekenen en handvaardigheid.

Voor wie is de cultuurklas?

De cultuurklas kan worden gevolgd door alle leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van beide locaties. De lessen worden gegeven op de locatie Middenweg. Er is geen toelatingstest. We verwachten natuurlijk wel dat je interesse hebt in en veel plezier beleeft aan zang, dans, toneel, tekenen en ontwerpen.

Aanmelden

U kunt uw kind opgeven voor de cultuurklas 1e leerjaar tijdens de aanmelding van uw kind voor het schooljaar 2021-2022.

Iedereen die aangemeld is voor eind april, is verzekerd van deelname. Aanmeldingen die later binnenkomen (uiterlijk 1 oktober) worden gehonoreerd als er voldoende ruimte is in de groep. Leerlingen kunnen eventueel op een wachtlijst geplaatst worden.

Voor de cultuurklas wordt een bijdrage van € 60 gevraagd voor gastlessen, materialen en activiteiten. Deze kosten moeten voor aanvang van de lessen betaald zijn. De lessen van de cultuurklas starten na de herfstvakantie en duren tot en met eind mei met een maximum van 25 bijeenkomsten.

Is de activiteit toch niet helemaal wat je er van verwacht?  Je kan tot 1 maand na de start van de activiteit na overleg met de docent, eventueel wisselen van activiteit. Als je voor 1 januari stopt met de activiteit, wordt een deel van de bijdrage teruggestort. Na deze datum vindt geen restitutie plaats.

Mocht je nog een vraag hebben, neem dan gerust contact op met de coördinator van de cultuurklas: mw. K. Donkelaar, donkelaar.k@huygens.nl.

Volg de cultuurklas op de school van jouw toekomst!