Spring naar content
logo

'Onze school, jouw toekomst!'

Sportklas

Wat is de sportklas?

Doe jij niets liever dan veel bewegen en wil je veel verschillende sporten uitproberen? Of wil je later misschien iets met sport gaan doen? Dan is de sportklas van het Huygens College vast iets voor jou!

Bij ons kun je ervoor kiezen om naast je normale lesprogramma twee uur extra in de week aan sportactiviteiten te besteden. Deze lessen worden in de mooie sportzalen van het Huygens College gegeven door onze enthousiaste sportdocenten en door gastdocenten van buiten de school. We bezoeken daarnaast sportlocaties buiten de school, bijvoorbeeld omdat we je kennis willen laten maken met waterskiën of bijvoorbeeld snowboarden!

In de sportklas ga je natuurlijk veel sporten maar je krijgt ook theorielessen. Denk aan lessen over spelregels, het organiseren van toernooien of hoe je op een gezonde manier beweegt. In de lessen leer je spelenderwijs om goed samen te werken, helder te communiceren, verschillen te accepteren en leiding te geven.

Voor wie is de sportklas?

De sportklas kan worden gevolgd door  alle leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van beide locaties.

Voor de sportklas hoef je niet over een superconditie te beschikken, maar we verwachten wel dat je je gemakkelijk beweegt en je je sportief opstelt. En bovenal moet je natuurlijk gek zijn op sport!

Sporttest

Voordat je je aanmeldt voor de sportklas willen we graag een sporttest bij je afnemen. Tijdens deze test wordt gelet op je fysieke en motorische vaardigheden. De data voor de volgende sporttest zijn 11 en 12 februari 2021.

Sporttest gemist? Dit hoeft geen probleem te zijn, neem dan even contact op met de administratie van de school via info@huygens.nl.

Aanmelden

Aanmelden voor de sportklas kan tijdens de aanmeldavonden voor nieuwe leerlingen in maart.
Iedereen die aangemeld is tijdens de aanmeldavonden, is verzekerd van deelname. Aanmeldingen die we hierna ontvangen, worden alleen gehonoreerd als er nog voldoende ruimte is in de sportklas.

Voor de sportklas wordt een bijdrage gevraagd voor een sporttenue, gastlessen, buitenschoolse sportactiviteiten en het outdoorkamp in het tweede leerjaar. De kosten bedragen jaarlijks € 110,00. Deze kosten moeten voor aanvang van de lessen betaald zijn.

De sportklas start enkele weken na de zomervakantie. De lessen duren tot het einde van het schooljaar.
Mocht je nog een vraag hebben, neem dan gerust contact op met de coördinator van de sportklas dhr. A. Tiebie, e-mailadres: tiebie.a@huygens.nl.

Volg de sportklas op de school van jouw toekomst! 

 

Internet Explorer is een niet ondersteunde webbrowser. gelieve Edge of een andere webbrowser gebruiken.