Spring naar content
logo

'Onze school, jouw toekomst!'

Sportklas

Wat is de sportklas?

Doe jij niets liever dan veel bewegen en wil je veel verschillende sporten uitproberen? Of wil je later misschien iets met sport gaan doen? Dan is de sportklas van het Huygens College vast iets voor jou!

Bij ons kun je ervoor kiezen om naast je normale lesprogramma twee uur extra in de week aan sportactiviteiten te besteden. Deze lessen worden in de mooie sportzalen van het Huygens College gegeven door onze enthousiaste sportdocenten en door gastdocenten van buiten de school. We bezoeken daarnaast sportlocaties buiten de school, bijvoorbeeld omdat we je kennis willen laten maken met waterskiën of bijvoorbeeld snowboarden!

In de sportklas ga je natuurlijk veel sporten maar je krijgt ook theorielessen. Denk aan lessen over spelregels, het organiseren van toernooien of hoe je op een gezonde manier beweegt. In de lessen leer je spelenderwijs om goed samen te werken, helder te communiceren, verschillen te accepteren en leiding te geven.

Voor wie is de sportklas?

De sportklas kan worden gevolgd door  alle leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van beide locaties.

Voor de sportklas hoef je niet over een superconditie te beschikken, maar we verwachten wel dat je je gemakkelijk beweegt en je je sportief opstelt. En bovenal moet je natuurlijk gek zijn op sport!

Sporttest

De sporttesten van 9 en 10 februari 2021 komen vanwege de coronamaatregelen te vervallen. Interesse in de sportklas? Meld je gerust aan bij de (digitale) aanmelding voor onze school. We berichten je vervolgens op een later tijdstip over een sporttest.

Aanmelden

U kunt uw kind opgeven voor de sportklas 1e leerjaar tijdens de digitale aanmelding van uw kind voor het schooljaar 2021-2022.

Iedereen die aangemeld is tijdens de aanmeldavonden, is verzekerd van deelname. Aanmeldingen die we hierna ontvangen, worden alleen gehonoreerd als er nog voldoende ruimte is in de sportklas.

Voor de sportklas wordt een bijdrage gevraagd voor een sporttenue, gastlessen, buitenschoolse sportactiviteiten en het outdoorkamp in het tweede leerjaar. De kosten bedragen jaarlijks € 110,00. Deze kosten moeten voor aanvang van de lessen betaald zijn.

De sportklas start enkele weken na de zomervakantie. De lessen duren tot het einde van het schooljaar.
Mocht je nog een vraag hebben, neem dan gerust contact op met de coördinator van de sportklas dhr. A. Tiebie, e-mailadres: tiebie.a@huygens.nl.

Volg de sportklas op de school van jouw toekomst!