Sportklas

Wat is de sportklas?
Doe jij niets liever dan veel bewegen en wil je veel verschillende sporten uitproberen? Of wil je later misschien iets met sport gaan doen? Dan is de sportklas van het Huygens College vast iets voor jou!

Bij ons kun je ervoor kiezen om wekelijks naast je normale lesprogramma twee lesuren extra aan sportactiviteiten te besteden. Deze lessen worden in de mooie sportzalen van het Huygens College gegeven door onze enthousiaste sportdocenten en door gastdocenten van buiten de school. We bezoeken daarnaast sportlocaties buiten de school, bijvoorbeeld omdat we je kennis willen laten maken met waterskiën of snowboarden!

In de sportklas ga je natuurlijk veel sporten maar je krijgt ook theorielessen. Denk aan lessen over spelregels, het organiseren van toernooien of hoe je op een gezonde manier beweegt. In de lessen leer je spelenderwijs om goed samen te werken, helder te communiceren, verschillen te accepteren en leiding te geven.

Voor wie is de sportklas?
De sportklas kan worden gevolgd door leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van beide locaties.

Voor de sportklas hoef je niet over een superconditie te beschikken, maar we verwachten wel dat je je gemakkelijk beweegt en je je sportief opstelt. En bovenal moet je natuurlijk gek zijn op sport!

Voorafgaande aan deelname aan de sportklas vindt er een sporttest plaats. Deze sporttest vindt plaats op dinsdag 5 maart en woensdag 6 maart 2024 op de locatie Middenweg. Inschrijven voor de sporttest kan via het inschrijfformulier sporttest.

Aanmelden
Je kan voor de sportklas eerste leerjaar worden opgegeven tijdens de aanmelding voor onze school.

Iedereen die aangemeld is voor eind april, is verzekerd van deelname. Aanmeldingen die later binnenkomen (uiterlijk 1 oktober) worden gehonoreerd als er voldoende ruimte is in de groep. Leerlingen kunnen eventueel op een wachtlijst geplaatst worden.

Voor de sportklas wordt een bijdrage gevraagd voor een sporttenue, gastlessen en buitenschoolse sportactiviteiten. De kosten bedragen jaarlijks € 110,00. De bijdrage betreft een vrijwillige bijdrage. Dit betekent dat leerlingen waarvoor de bijdrage niet is betaald, niet uitgesloten worden van deelname aan de sportklas. Het gevolg van niet-betalen kan wel zijn, dat het voor de school moeilijk wordt om activiteiten die betaald worden uit deze bijdrage, te blijven organiseren.

De sportklas start na de herfstvakantie en duurt tot en met eind mei.

Is de activiteit toch niet helemaal wat je er van verwacht?  Je kan tot 1 maand na de start van de activiteit na overleg met de docenten, eventueel wisselen van activiteit. Als je binnen deze maand stopt met de activiteit,  wordt de bijdrage teruggestort met inhouding van gemaakte kosten. Na deze periode vindt geen restitutie plaats.

Mocht je nog een vraag hebben, neem dan gerust contact op door een e-mail te sturen naar sportklas@huygens.nl.

Volg de sportklas op de school van jouw toekomst!